Hem > Nyheter > TSMC: s produktionskapacitet 5nm Q1 är cirka 30 000 stycken, Q2 upp till 45 000 stycken och massproduktion

TSMC: s produktionskapacitet 5nm Q1 är cirka 30 000 stycken, Q2 upp till 45 000 stycken och massproduktion

Gjuterieledaren TSMC kommer att hålla en konferens den 16: e. Utländska investeringar är optimistiska. Även om den här säsongen är den traditionella lågsäsongen, förväntas det att lågsäsongen inte är av den här säsongen, drivet av efterfrågan från större kunder som AMD, Huawei och MediaTek. Det beräknas att intäktsäsongen för första kvartalet kommer att minskas med mindre än 5%.

Enligt TSMC: s tidigare aviserade utsikter för det fjärde kvartalet 2019 varierade rörelseintäkterna från 102,1 miljarder US-dollar till 10,3 miljarder US-dollar, bruttomarginalen för rörelserna var 48-50% och nettomarginalen var 37% -39%. Den möjliga variabeln är växelkursen mellan den amerikanska dollarn och den nya Taiwan-dollarn. TSMC beräknade tidigare den amerikanska dollarn mot den nya taiwanesiska dollarn till 30,6 yuan, men i slutet av förra året har växelkursen sett ett "två prefix", vilket kan ha en inverkan på TSMC: s vinst. Det förväntas att det kommer att vara fokus.

Utländska investeringar tror att på grund av återhämtningen i efterfrågan på halvledare under fjärde kvartalet förra året, full belastning under 16 nanometer, är 12-tums kapacitetsutnyttjandegrad mindre än 90% förutom 28 nanometer, och resten är högre än 90%. 8-tums kapacitetsutnyttjandegrad är nära 95%. Kvartalsintäkterna blir årets topp genom att skriva om den nya rekorden.

TSMC: s 7-nanometerprocess inkluderar alla förstklassiga kunder. De tre bästa kunderna är Apple, Huawei och Qualcomm. Branschen anser att eftersom TSMC: s avancerade processutbyte är mycket bättre än konkurrenterna, förväntas det att efter massproduktion av 5-nanometerprocess, Huawei, Apple, etc. High-end mobiltelefon AP kommer att flytta tillverkningsprocessen till 5 nanometer; industrins insiders påpekade att TSMC: s 5-nanometerprocess för förbättring av framstegen är bättre än väntat, och 10.000 produktionsförmåga har för närvarande genomgått tidigare kontroll och forskning och utveckling av produkter. Det förväntas byggas under första kvartalet i år. Den installerade kapaciteten beräknas uppgå till 30 000 stycken, vilket kommer att ökas till 45 000 stycken under andra kvartalet och massproduktion.