Hem > Nyheter > TSMC: s citat är ryktet att ha stigit med över 10% för mogen process 8-tum / 12-tums skiva

TSMC: s citat är ryktet att ha stigit med över 10% för mogen process 8-tum / 12-tums skiva

Enligt branschkällor har TSMC ökat sina citat för mogna tillverkningsprocesser, som uppmanar leverantörer, särskilt LCD-drivrutin IC-företag, att också öka chippriserna.

Enligt en digitalimes rapporterade TSMC nyligen sitt erbjudande för 8-tums och 12-tums skivor för 28 nanometer och ovanför processer med mer än 10%. Källan tillade att erbjudandet har tagits upp i början av första kvartalet i år.

Det rapporteras att LCD-drivrutinen IC-leverantörer som använder TSMC: s mogna nodteknik (till exempel 55/80 nm-process) för att tillverka TDDI-chips har anmält sina nedströms kunder att priset på sina marker har ökat med så mycket som 20% till 30%.

TSMC sade vid ett rättsligt möte för några dagar sedan att den totala halvledarbehovet fortfarande är stark, och kapacitetsbrist kommer att nå 2022; Bland dem kommer de mogna tillverkningsprocesserna inte att släppas fram till 2023 på grund av ny kapacitet, och bristperioden fortsätter fram till 2023.

Även om TSMC inte svarade på den rapporterade prisökningen, har den tidigare visat att det har avbrutit prisrabatten för nya order i år.

Dessutom sade källor att andra gjuterier, inklusive UMC, VIS och Power Semiconductor Manufacturing Co., har börjat höja priserna under första kvartalet och förbereder sig för att ytterligare öka sina priser i april och maj. Samtidigt överväger kunder av de ovannämnda gjuterierna, särskilt LCD-drivrutinen IC-företag, prisökningar under andra kvartalet.