Hem > Nyheter > Tesla avser att bjuda in Taiwans bilförsörjningskedja att etablera fabriker i USA

Tesla avser att bjuda in Taiwans bilförsörjningskedja att etablera fabriker i USA

Enligt taiwanesiska media Business Times avser Tesla att bjuda in Kinas taiwanesiska bilförsörjningskedja att investera och etablera fabriker i USA.

Det är underförstått att Tesla gradvis expanderar sin anläggning och förväntas bygga en ny anläggning i Texas i framtiden. Det har bekräftats att företaget hoppas kunna bjuda in den taiwanesiska försörjningskedjan att etablera fabriker i USA. Pegatron, AUO, Quanta och Chenhong anses alla vara troliga att investera i USA, bland vilka Pegatron är mer aktiv.


Personer som är bekanta med saken sa att Teslas chefer har rest till Taiwan, Kina för att skapa nära band med den lokala bilförsörjningskedjan, i hopp om att taiwanesiska fabriker kommer att investera i USA.

Tjänstemän från Taiwans investeringsavdelning sa att bilförsörjningskedjan som går till USA har mycket att göra med lokal efterfrågan. Taiwanesiska fabriker kan producera i USA och leverera kunder i närheten, och det finns många lokala talanger i USA som bättre kan möta kundernas behov första gången. Det stora steget bjöd in den taiwanesiska fabriksförsörjningskedjan att åka till USA.

Enligt rapporten, eftersom auto leverantörskedjeföretag inte bara kommer att göra Tesla-affärer, plus order från andra biltillverkare, är dessa leverantörer säkra på utsikterna. Enligt statistik från Taiwans ekonomiministerium, på order av Tesla och andra biltillverkare, har bilförsörjningskedjeföretag investerat mer än 100 miljarder dollar i Taiwan, varav Pegatron har investerat mer än NT 14,9 miljarder dollar i huvudstyrdatorn, och det kommer också att finnas pekpanelgrupper senare Venturekapitalet var NT 70,2 miljarder dollar. Dessutom har bildsensorförpackningsföretag som Xindian och Weixi investerat mer än NT $ 10 miljarder totalt.

Det är värt att nämna att TSMC tillkännagav förra året att de skulle investera 12 miljarder dollar för att bygga en 5-nanometer chipfabrik i Arizona, marknaden fortsätter att rapportera att försörjningskedjan förväntas följa i dess fotspår för att investera i USA . Idag vill Tesla bygga en komplett fordonsförsörjningskedja i USA, och den amerikanska tillverkningsfördelen kan förbättras ytterligare.