Hem > Nyheter > OSRAM-budskriget är hårt och AMS ger ett högre pris!

OSRAM-budskriget är hårt och AMS ger ett högre pris!

Det är underförstått att österrikiska mikroelektronik (AMS) sensortillverkare utfärdade ett icke-bindande offentligt erbjudande om förvärv av OSRAM den 15 juli, med avsikt att förvärva Osram-aktier till ett pris av 38,5 euro per aktie, vilket utlöste ett potentiellt budkrig. AMS beslutade emellertid att dra tillbaka erbjudandet strax efter att det inte såg den fulla grunden för att förhandla om transaktionen.

Den 23 juli vändes frågan och AMS meddelade att det hade beslutat att ompröva den potentiella transaktionen för förvärvet av OSRAM. Den 11 augusti fortsatte den potentiella förvärvstransaktionen igen och AMS lämnade ett övertagande-erbjudande, vilket var högre än Bain Capital och Carlyle Group.

Enligt Reuters föreslog AMS nyligen ett erbjudande om övertagande av kontanter för att förvärva Osrams andel till ett pris av 38,5 euro per aktie. Enligt AMS värderas detta erbjudande till 4,3 miljarder euro (motsvarande cirka 34 miljarder RMB) för OSRAM.

Det rapporteras att Bain Capital och Carlyle-gruppen tidigare erbjöd 3,4 miljarder euro (motsvarande cirka 26,3 miljarder RMB) till ett pris av 35 euro per aktie.

OSRAMs styrelse och tillsynsstyrelse uttryckte tidigare stöd för Bain Capital och Carlyle-gruppens övertagande och kommer att rekommendera aktieägarnas acceptans. Det rapporteras emellertid att Osrams största enskilda aktieägare, Allianz, den 8 augusti har angett att de två företagen inte accepterar erbjudandet på grund av det låga budet.

För närvarande har Osram, Bain Capital och Carlyle-gruppen inte svarat.