Hem > Nyheter > Förändringens kung? USA beslutade att skjuta upp den amerikanska försäljningslicensen för amerikanska företag

Förändringens kung? USA beslutade att skjuta upp den amerikanska försäljningslicensen för amerikanska företag

Den 9 augusti, enligt Bloomberg News, när Kina beslutade att sluta köpa amerikanska jordbruksprodukter, beslutade den amerikanska regeringen att skjuta upp ansökan om tillstånd att starta om amerikanska företag och Huawei.

Under kinesiska och amerikanska handelsförhandlingarna, som en vänlig gest, har den kinesiska regeringen upprepade gånger använt engångstransaktioner för att köpa amerikanska jordbruksprodukter. Det senaste var i slutet av juni, då Kina gick med på att köpa 544 000 ton sojabönor från USA, värda 200 miljoner dollar.

I början av denna månad tillkännagav dock USA: s president Trump att USA kommer att börja införa en tullsats på 10% på de återstående 300 miljarder dollar av varor och produkter från Kina från och med 1 september. Därför beslutade Kina att sluta köpa Amerikanska jordbruksprodukter.

Förra månaden sa USA: s handelsminister Wilbur Ross att det amerikanska handelsdepartementet kommer att utfärda licenser till Huawei: s amerikanska leverantörer utan att äventyra USA: s nationella säkerhet.

Strax därefter höll Trump möten med VD för Intel, Qualcomm, Google, Micron, Cisco, Broadcom och Western Digital, och enades om att be handelsdepartementet godkänna licensen för att sälja produkter till Huawei. & Quot; Tid & quot; tillstånd.

Från och med den 24 juli sade det amerikanska handelsdepartementet att det har mottagit mer än 50 ansökningar från 35 amerikanska företag om licensiering till Huawei. & quot; Vi kommer att hantera dem mycket snabbt och vi förväntas fatta ett slutligt beslut de närmaste veckorna, & quot; Sa Ross.

Det är underförstått att Xilinx och Micron och andra amerikanska företag offentligt har sagt att de har ansökt om en licens för att skicka till Huawei och uppmanat USA att låta dem återuppta affärer med Huawei. De tror att många av deras produkter, Huawei, lätt kan köpas från andra utländska konkurrenter, vilket gör förbudet ineffektivt och skadligt för branschen.

Förenta staternas inställning till Huawei har förändrats många gånger. Efter att ha listat Huawei på entitetslistan beslutade amerikanska tjänstemän den 21 maj att försena förbudet mot Huawei i 90 dagar fram till mitten av augusti på grund av att Huawei och dess affärspartner behöver tid för att uppgradera programvaran. Och hantera vissa avtalsenliga skyldigheter.

På G20 har Trump lovat att tillåta amerikanska företag att fortsätta sälja produkter till Huawei. Det amerikanska handelsdepartementet sa dock snart att det är nödvändigt att utfärda licenser till Huawei: s amerikanska leverantörer utan att äventyra USA: s nationella säkerhet.