Hem > Nyheter > Stramt utbud, passiva komponenter utlöser en ny våg av vinster

Stramt utbud, passiva komponenter utlöser en ny våg av vinster

De två stora indextillverkarna av keramiska kondensatorer med passiv komponent (MLCC), Sydkoreas Samsung Electro-Mechanics och Japans TDK, har nyligen officiellt utfärdat meddelanden till kunder i första linjen, och betonar att utbudet av MLCC med hög kapacitet fortsätter att vara tätt. särskilt efterfrågan på 5G-mobiltelefoner efter månens nyår. Den uppskattade volymen av fabriker för fasta märken har nått marknadens ursprungliga uppskattning på 500 miljoner enheter. Med tanke på marknadsmekanismen kommer MLCC-priset snart att höjas.

Det rapporteras att synligheten för Yageo och Walsins order är mer än fyra månader, och den kommer att nå andra halvåret. Det förväntas att priserna höjs i enlighet med detta för att komma ikapp den höga marknadsförutsättningen.

Samsung Electro-Mechanics och TDK är världens näst största och femte största MLCC-leverantörer. De två tillverkarna släppte samtidigt information om sin avsikt att höja priserna. Dessutom har den ledande tillverkaren Nissho Murata Manufacturing Co., Ltd.s senaste genomsnittliga leveransperiod för MLCC-produkter överskridit 112 dagar, den längsta. Det tar 180 dagar att lyfta fram de heta marknadsförhållandena och prishöjningar är absolut nödvändiga.


Enligt branschanalytiker har MLCC en stark "stigande ljud" -atmosfär efter månens nya år, främst för att marknadens efterfrågan på 5G-smartphones är bättre än förväntat och bostadsekonomin har pressat upp PC- och NB-transporter för att upprätthålla hög- slut och bilrelaterade marknader Ta upp snabbt.

I synnerhet har vissa fabriker av MLCC-ledaren Nissho Murata Manufacturing tidigare avbrutit produktionen på grund av den starka jordbävningen i Tohoku, Japan. Även om de har återupptagit arbetet efter varandra är marknaden orolig för att Muratas totala produktion kommer att påverkas under avstängningen av arbetet. Okänt, så det aktiva köpet är också en annan viktig drivkraft för att höja priset.

Enligt analysen av leverantörskedjan förväntade sig marknaden ursprungligen att storleken på 5G-mobiltelefonmarknaden i år kommer att öka från cirka 200 miljoner förra året till cirka 500 miljoner. Men efter slutet av lunar nyårsferien jagar de fem stora mobiltelefontillverkarna på det kinesiska fastlandet order. Det beräknade antalet 5G-mobiltelefoner från de fem tillverkarna i år har nått 500 miljoner. Detta inkluderar inte de två stora indextillverkarna i Samsung och Apple. Leveransvolymen visar att den totala 5G-efterfrågan på mobiltelefoner är mycket starkare än marknadsuppskattningarna.

Eftersom antalet MLCC: er som används av 5G-mobiltelefoner har ökat med 30% jämfört med 4G-mobiltelefoner, har de fem största mobiltelefonmärkena i Kina ökat efterfrågan på MLCC samtidigt.

Monteringsanläggningen avslöjade att den nyligen fått meddelanden från Samsung Electro-Mechanics och TDK, som påpekade att på grund av den starka hemmafterfrågan på konsumentelektronik är utbudet av delar med hög kapacitet av MLCC tätt och kunderna måste vara psykiskt beredda för MLCC-prishöjningar när som helst.

När marknadsförhållandena blir snävare tror industrin att taiwanesiska tillverkare som Yageo och Walsin inte kommer att utesluta att höja sina offert som svar på den starka prisökningsatmosfären hos japanska och koreanska tillverkare. Yageo uppgav att de inte skulle kommentera offerten och orderna som mottagits av sina kamrater, utan att noggrant övervaka marknadsförhållandena och lämna det lämpligaste svaret.

Walsin svarade att synligheten för MLCC och motståndsbeställningar för närvarande är mer än fyra månader, och kunder har börjat göra order för tredje kvartalet. Det förväntas att om halvledartillförseln vänder smidigt under andra halvåret kommer leveransmomentet för större terminalapplikationer att bli starkare och tillgången på passiva komponenter kommer att bli stramare. .