Hem > Nyheter > Toshibas nettoförlust under det sista kvartalet var 140,2 miljarder yen.

Toshibas nettoförlust under det sista kvartalet var 140,2 miljarder yen.

Japanska företag släppte nyligen sina kvartalsvisa finansiella resultat för räkenskapsåret som slutade den 20 juni, med en total omsättning på 812,3 miljarder yen, en minskning med 3,5% och rörelseresultatet på 7,8 miljarder yen, 11 gånger samma period förra året, men en nettoförlust på 140,2 miljarder dagar. Yuan, nettovinsten för samma period förra året var 1,016 biljoner yen.

Under det sista kvartalet uppgick intäkterna från Toshibas elektronik- och lagringsavdelning till 197 miljarder yen, en minskning med 13% från året innan, rörelseresultatet var 1,2 miljarder yen, jämfört med 4,4 miljarder yen under samma period förra året, främst på grund av nedgången i NAND flashminne. Anledningen är att Toshibas fem NAND-flashfabriker i Yokkaichi, Japan, i juni drabbades av ett strömavbrott.

Även om strömavbrottet var bara 13 minuter stängdes de två fabrikerna i 5 dagar, och de tre andra fabrikerna stängdes i mer än en månad. Vid detta inkomstmöte bekräftade Toshiba att alla fabriker har återupptagit sin verksamhet.

Enligt Toshiba orsakade strömavbrottet en förlust på 34,4 miljarder yen, eller cirka 2,3 miljarder yuan eller 320 miljoner. Före Toshiba sa deras flashminnespartner Western Digital också att strömavbrottet orsakade en förlust på 3,15 till 339 miljoner dollar, vilket påverkade blixtkapaciteten upp till 6EB, vilket motsvarar 12 miljoner 500 GB SSD-hårddiskkapacitet.

Toshiba sa att de förluster som orsakats av blackouts i juni kommer att fortsätta att påverka resultat under andra kvartalet.

Toshiba och Western Digitals flashminnesfabriker i Japan stod för cirka 40% av kapaciteten för båda parter. Produktionsstoppet i mer än en månad påverkade nästan 5% av det globala flashminnet, vilket resulterade i ett spotpris på 128 GB flashminne i juli ökade med cirka 2%, men med Toshiba och Western Digital är fabriken tillbaka till drift, och överutbudssituationen på flashminnesmarknaden bör fortsätta, och det finns ingen möjlighet till långsiktiga prisökningar.