Hem > Nyheter > TowerJazz tar över Chengdu GlobalFoundries, utökar RF SOI produktionskapacitet för att möta 5G

TowerJazz tar över Chengdu GlobalFoundries, utökar RF SOI produktionskapacitet för att möta 5G

Efter mer än ett års avstängning såg GlobalFoundries (Chengdu) 12-tums bas-projekt för skivframställning som täcker mer än 1 000 tunnland äntligen hoppet om att återvända till jobbet.

Projektet är dock lätt att ändra. Nyligen avslöjade ett antal personer som är bekanta med saken för Ji Wei. "Israels gjuteriföretag TowerJazz håller på att förvärva Chengdu GlobalFoundries-fabriken.

GlobalFoundries drar sig ur samarbetet med Chengdu-regeringen. "En av TowerJazzs inhemska kunder avslöjade att" TowerJazz kommer att utöka sin 12-tums RF SOI-process i Chengdu, och deras tidigare RF SOI-kapacitet har varit hård. ””

TowerJazz bildades 2008 genom sammanslagningen av Israel Tower Semiconductor och Jazz Technologies i USA. Det är världens ledande specialplastgjuteri. Det är värt att nämna att Jazzs samarbete med kinesiska företag kan spåras tillbaka till 2003. Vid den tiden nådde Jazz, som var sjunde i den globala gjuteriindustrin, och den inhemska Huahong NEC samarbetet för att tillhandahålla 0,13 mikron process och RF. , högt tryck och annan specialteknik.

Tidigare tillkännagav TowerJazz i augusti 2017 att det skulle samarbeta med den kommunala regeringen i Nanjing genom teknisk licensiering för att bygga en 8-tums produktionslinje med en planerad månatlig produktionskapacitet på 40 000 skivor, varav cirka 50% av kapaciteten används för att utföra order för TowerJazz. Men då meddelade TowerJazz inte projektets framsteg.

TowerJazz har sju faber i Israel, USA och Japan. "De viktigaste produkterna är RF-produkter i mobiltelefoner, med en månatlig kapacitet på cirka 40 000 skivor. Det finns också några bra produkter som högspänning och kisel germanium. De stora företagen som Panasonic, Infineon och Broadcom samarbetar nära." Många branschinfarare sa: "TowerJazzs produktionslinje i USA har varit full. Efter förvärvet av Matsushita-fabriken under de senaste åren har det lättats något, men det har fortfarande otillräcklig kapacitet."

Enligt Tower Jazzs tidigare prognos kommer företagets RF-produkter under de närmaste åren att öka med 150% -200% på grund av 5G-utbrottet, och företagets intäkter kommer att öka från 1,3 miljarder dollar 2018 till mer än 3,4 miljarder dollar. Det är av detta skäl som TowerJazz måste utöka sin produktionskapacitet snabbt, och Kina med den största 5G-marknaden är det ideala investeringsområdet för TowerJazz.

Men Kina är för närvarande inte den huvudsakliga marknaden för TowerJazz, och TowerJazzs intäkter är 86% från USA och Japan. För närvarande är den största inhemska kunden Zhuo Shengwei. Zhuo Sheng Micro Finance rapporterade att 2016, 2017, 2018, kostar Zhuo Sheng mikro till TowerJazz förvärv av skivor 60,25 miljoner, 101 miljoner, 104 miljoner yuan. Med ankomsten av 5G kommer TowerJazzs intäkter från Kina att växa snabbt.

Förutom Chengdu och Nanjing förhandlade TowerJazz faktiskt också med Hefei-regeringen. "Det är mycket troligt att Chengdu-regeringen, som är angelägen om att hitta ett övertagande, har gett mer gynnsamma villkor," sade en person som är bekant med saken. ”Fabriken i Chengdu har byggts och utrustningen i fabriken är väldigt liten. För TowerJazz behöver detta förvärv inte för mycket pengar. ”Tidigare investerade Chengdu-regeringen 1,2 miljarder amerikanska dollar för att slutföra anläggningen och dess tillhörande projekt. GlobalFoundries introducerade dock inte utrustning i anläggningen som ursprungligen överenskommits. Endast en uppsättning AMHS-system som köpts från Japan användes i hela anläggningen. 1,2 miljarder yuan och det mesta subventioneras av Chengdu-regeringen.

För närvarande, även om de båda parterna inte har meddelat detaljerna om kontraktet och kontraktets belopp, i samband med Chengdu-regeringsens iver att hitta en partner, TowerJazz, som har ett kassaflöde på 300 miljoner amerikanska dollar, har inte mycket ekonomisk börda.

"För Chengdu-regeringen är detta en välsignelse i det olyckliga och kan till och med vara en välsignelse i förklädnad." Många yrkesverksamma inom RF-branschen sa: "Detta projekt har stora fördelar för den inhemska RF-industrin. Även om det inhemska gjuteriet också har RF. SOI, men var inte uppmärksam på det. Nu, när TowerJazz står upp, behöver du inte oroa dig för produktivitet, och kommunikation med produktteknologi är mycket bekvämare. Kina behöver en sådan RF SOI-fab för att marknadsföra hela RF-industrin. "