Hem > Nyheter > U.S. Senator föreslår en 25% skattekredit för halvledarframställning

U.S. Senator föreslår en 25% skattekredit för halvledarframställning

Enligt Reuters, Reuters, Washington, den 17 juni-en Bipartisan-grupp av amerikanska senatorer som föreslogs på torsdagen för att ge 25% skattekredit för investeringar i halvledarproduktion, som kongressen arbetar för att öka den amerikanska chipproduktionen.

Förslaget som gemensamt inleddes av ordföranden för senatekonomiska kommittén Ron Wyden och den övre republikanska senatorn Mike Crapo av panelen och senatorerna Mark Warner, Debbie Stabenow, John Cornyn och Steve Daines kommer att ge "rimliga och riktade incitament" till den inhemska halvledarproduktionen industri. . De sa i ett uttalande.

Gruppen gav omedelbart en kostnadsberäkning för åtgärden, som ligger ovanpå den nyligen föreslagna halvledarfinansieringen. Förra veckan godkände senaten $ 52 miljarder för produktion och forskning av halvledar- och telekommunikationsutrustning. Inklusive 2 miljarder dollar dedikerade till chips som används av automakers, har dessa chips varit allvarligt bristfälligt och avsevärt minskad produktion. Representanthuset måste fortfarande vidta åtgärder på denna åtgärd.

Finansieringsundersökare påpekar att USA: s andel av halvledar- och mikroelektronikproduktionen har fallit från 37% 1990 till 12%.

Senatorerna sade att så mycket som 70% av kostnadsskillnaden i utomeuropeisk produktion av halvledare kommer från utländska subventioner.

Wyden sade: "Förenta staterna kan inte tillåta utländska regeringar att fortsätta att locka företag att tillverka utomlands. Detta ökar riskerna för vår ekonomi och får amerikanska arbetstagare att förlora högbetalande jobb."

USA: s generalsekreterare Gina Raimondo (Gina Raimondo) sa förra månaden att finansieringen kan leda till byggandet av 7 till 10 nya halvledarfabriker i USA.

Raimondo förväntar sig att statliga medel kommer att generera "över 150 miljarder dollar" av investeringar i chipproduktion och forskning, inklusive donationer från statliga och federala regeringar och privata företag.

Skattekrediten kan gynna TSMC, som bygger en halvledarfabrik på 12 miljarder dollar i Arizona och fördelar nederländska Chip Maker NXP och American Companies som Intel Corporation och Micron Technology.

Halvledarindustrins förening lovordade förslaget, vilket innebär att det kommer att "stärka inhemskt chipproduktion och forskning, vilket är avgörande för skapandet av arbetstillfällen, försvar, infrastruktur och halvledarförsörjningskedjan i USA."