Hem > Nyheter > USA varnar Nato: Att använda Kinas 5G-utrustning kommer att äventyra samarbetet mellan de två sidorna

USA varnar Nato: Att använda Kinas 5G-utrustning kommer att äventyra samarbetet mellan de två sidorna

Enligt Bloomberg News varnade den amerikanska försvarssekreteraren Mark Esper att om Nato använder Kinas 5G-telekommunikationsnätverk, kommer det sannolikt att sätta militära och underrättelseförhållanden i fara, samtidigt som det äventyrar militära och underrättelseavtal mellan USA och Nato.

Esper sade i ett anförande: "Varje kinesiskt företag kan bli en medbrottsling till den kinesiska regeringen som stjäl teknik och information. Samarbete med kinesiska företag utsätter sin egen nätverkssäkerhet."

Esper påpekade också: "Liksom andra områden kan våra nätverksfunktioner förbättras genom starka allianser och partnerskap. Dela information om ett gemensamt kommunikationsnät kan förbättra denna kraft, men det ökar också risken. För att förhindra detta. I detta fall måste vi hjälpa våra allierade utvecklar sitt cyberförsvar. "

Esper reste till Europa för två veckor sedan för att uttrycka för Natos allierade de möjliga säkerhetsriskerna för Kinas deltagande i 5G-nätverkskonstruktion. Han sa också att utöver militära och underrättelserisker kan samarbete med kinesiska företag påverka banker, sjukhus och media. Kommersiell organisation.

För att bekämpa Kinas 5G-utveckling kommer USA inte att tveka att resa runt i landet. Tidigare hotade också USA: s utrikesminister Michael Pompeo att begränsa alliansens underrättelsedelning om de allierade inte följde USA: s övertygelse.