Hem > Nyheter > Wistron Indias "Riot" -anläggning har omorganiserats eller erhållits Apple-order

Wistron Indias "Riot" -anläggning har omorganiserats eller erhållits Apple-order

Ett anställdes upplopp inträffade vid fabriken i södra Indien i Wistron i december förra året. Företaget har nu samarbetat med Apple för att slutföra växtomorganisationen. Taiwans media citerade nyheter från Indien. Shen Qingyao, VD för Wistron och VD för Wistron Intelligence, sa att anläggningen snart kommer att återupptas.

En källa i den indiska mobiltelefonindustrin berättade för Central News Agency att efter att Wistron och Apple samarbetat för att rätta till upploppsanläggningsförvaltningen, kan Apple åter lämna in de ursprungliga iPhone 12 Pro Max OEM-beställningarna till Wistron i Indien.

Wistron producerade Apples iPhone-fabrik i Narasapura Industrial Zone i Karnataka, Indien. I december förra året försenade ett arbetskraftsföretag utbetalningen av anställdas löner, vilket resulterade i en våldsam incident med tusentals anställda runt fabriken. I slutändan skadades en del av produktionslinjen, fordon och kontorsutrustning och iPhone stals på produktionslinjen, vilket resulterade i en förlust på 400 miljoner till 500 miljoner rupier.

Enligt utredningen av provinsregeringen i Karnataka, trots att arbetskraftsföretagets underlåtenhet att betala sina anställda var den främsta orsaken till upploppet, misslyckades Wistron med att fullgöra sitt ansvar för att leda och övervaka arbetskraftsföretaget och kunde inte föra register över anställda övertid och lön. Samma böter. Denna incident stoppade till och med iPhone 12 Pro Max-order som Apple ursprungligen hade beställt Wistron att tillverka i Indien.

För att rätta till många problem i den indiska fabriken avskedade Wistron den taiwanesiska vice presidenten som ansvarade för tillsynen över den indiska fabriksverksamheten i slutet av förra året och utnämnde samtidigt den tidigare Pan American Manufacturing General Manager och Wistron Nordamerika, som inledde ursprungligen mobiltelefontillverkningsverksamheten i Indien. Xu Honggui, filialens president, omorganiserades.

The Times of India citerade idag Shen Qingyao och sa att sedan upploppen i december har företaget arbetat hårt för att fullständigt förbättra och lösa problem och höja ledningsstandarden. Alla anställda får alla löner i tid och implementerar ett nytt anställnings- och lönesystem. , För att säkerställa att alla kan få rätt lön och tillhandahålla rätt lönedokumentation.

Shen Qingyao sa att företaget kommer att ge alla anställda ett förbättrat utbildningsprogram, och anställda kan också få information anonymt genom det nya systemet och ställa företaget eventuella frågor. Han tillade: "Vi ser fram emot att starta om verksamheten."

Apple uppgav också att de senaste åtta veckorna har iPhone-tillverkningsteamet och oberoende revisorer samarbetat med Wistron för att säkerställa att nödvändiga system och processer har etablerats i Narassapura-anläggningen. Omfattande rättelse och förbättringar har slutförts. Wistron har också omorganiserat sina dotterbolag. Rekryteringsteamet har stärkt utbildningen och stödet för de anställda.