Hem > Nyheter > AMS fokuserar på maskinsyn, optimistisk om CMOS: s fart i Japan nästa år

AMS fokuserar på maskinsyn, optimistisk om CMOS: s fart i Japan nästa år

Enligt IT-mediewebbplatsen höll AMS (Austrian Microelectronics) en presskonferens den 3 december i Tokyo för att introducera CMOS-bildsensorbranschen, där man säger att företaget i framtiden kommer att vara inom maskinvision, foton och video och miniatyr. kameramoduler. Fokus ligger först och främst på maskinvisionsbranschen.

De tre huvudaxlarna för AMS-sensorer är: optiska sensorer, bildsensorer och akustiska sensorer. Sensorlösningarna designade och tillverkade är lämpliga för applikationer med liten storlek, låg energiförbrukning, högsta känslighet och multisensorintegration. Produkterna inkluderar sensorer, sensor-IC: er, gränssnitt och relaterad programvara för mobil-, konsument-, kommunikations-, industri-, medicin- och bilindustrin. Det har 18 utvecklingsbaser över hela världen och 9 000 anställda. Med ökningen i efterfrågan på sensorer för intelligenta applikationer utvecklades AMS snabbt 2017, med 97% ökad prestanda, och den globala försäljningen under 2018 uppgick till 1.627 miljarder dollar.

För närvarande har AMS etablerat CMOS-bildsensorsdesignbaser i Antwerpen, Belgien, Madeira, Portugal och Tokyo. Dess CMOS-bildsensors produktportfölj kan delas in i tre typer: områdescanningssensorer, linjescanningssensorer och miniatyrkameramoduler.

Enligt Tom Walshop, chef för marknadsföring av AMS CMOS-bildsensorer, AMS: s CMOS-områdescanningssensorer och linjescanningssensorer har höga bildhastigheter och globala slutartider, vilket gör dem idealiska för maskinsynsapplikationer.

Områdescanningssensorn som introducerades vid denna konferens är den 1-tums globala avtryckssensorn "CSG-14K", som ger ett tillräckligt dynamiskt intervall med 12-bitarsutmatning, kan svara på scener och objekt med brett dynamiskt område och har en upplösning av 14M pixlar. Produkter som tidigare stödde det 1-tums optiska formatet gav bättre bildkvalitet och högre genomströmning.

Beträffande linjescansensorn sade Tom Walshop att utvecklingen av den nya "4LS" -serien pågår och planeras släppas 2020. "4LS" är utrustad med 4 parallella pixellinjer och stödjer att lägga monokrom till RGB eller 4: 1 TDI-operation bildbehandling. Använd fyra linjer samtidigt och ge fyra linjer med linjegraden upp till 150 kHz vid olika upplösningar.


Inom området miniatyrkameramoduler kommer AMS att utvidga sin "NanEye" -serie. "NanEye" -serien är utrustad med en motsvarande kameramodul, som kan tillhandahålla ett modulpaket på endast 1 mm x 1 mm. Den nuvarande produkten är "NanEye2D". Det är planerat att tillhandahålla "NanEyeXS" och "NanEyeM" till medicinska institutioner och "NanEyeC" till konsumentenheter under första kvartalet 2020. Bland dem är "NanEyeXS" en produkt som har minskat ytterligare i storlek baserat på "NanEye2D" . Det finns inget genombrott i storleken på "NanEyeM" och "NanEyeC", men pixlarna är högre.


Kejsichi Iwamoto, chefschef i Japan, sade att den japanska marknadsförsäljningen av CMOS-verksamheten stod för 40% av koncernens totala försäljning. Orderingången 2020 kommer att öka jämfört med i år, och det förväntas att nästa års resultat kommer att ha en stabil tillväxt.