Hem > Nyheter > ARM medgrundare: Graphcore med stöd av Microsoft motsätter sig Nvidias förvärv av ARM

ARM medgrundare: Graphcore med stöd av Microsoft motsätter sig Nvidias förvärv av ARM

En kärnmedlem i ARM Holdings avslöjade nyligen att Graphcore, som stöds av Microsoft, innan Nvidia köpte den brittiska chiptillverkaren för 40 miljarder dollar uttryckte stark motstånd. I en intervju med CNBC uppgav Hermann Hauser (Hermann Hauser), som hjälpte till att grunda ARM 1990, att Graphcore hade motsatt sig transaktionen i ett "huvuduttal" som lämnades in till UK Competition and Market Authority.


Hauser sa: "Om Nvidia kan slå samman designen av ARM och Nvidia i samma programvara betyder det att företag som Graphcore är låsta på säljarens marknad och etablerar en nära relation med ARM." Genom Hausers riskkapitalföretag Amadeus Capital är han en av Graphcores viktiga investerare.

Nvidia planerar att förvärva ARM från den japanska mjukvarujätten SoftBank, ett företags talesman på onsdagen beskrev transaktionen som "stödjande konkurrens." ARM svarade inte omedelbart på CNBC: s begäran om kommentar. Graphcore och CMA vägrade att kommentera. Emellertid berättade VD för Graphcore Nigel Toon till CNBC i december att Graphcore trodde att affären var konkurrensbegränsande.