Hem > Nyheter > Apples egna chips påverkar, Intels Notebook Chip Share kommer att falla under 80% nästa år

Apples egna chips påverkar, Intels Notebook Chip Share kommer att falla under 80% nästa år

Marknadsandelen för Intels processorer kan sjunka till ett nytt lågt nästa år. Detta beror till stor del på Apples beslut att inte längre använda Intel-processorer i sina Mac-datorer, men använd istället den oberoende utvecklade processorns äppelkisel.

Apple meddelade förra året att det kommer att börja en tvåårig övergångsperiod för att konvertera alla sina Mac-datorer, stationära datorer och bärbara datorer för att använda sin egen självutvecklade processor Apple-kisel. Apple förväntas slutföra denna övergång nästa år. Hittills har Apple använt den första generationens produkt M1 av den oberoende utvecklade processorns äppelkisel i fyra Mac-datorer.


Enligt en rapport från digitalimes, ett taiwanesiskt mediasutlopp, eftersom fyra Mac-datorer redan har använt M1, och Apple kommer att lansera fler produkter med sin egen processor Apple Silicon i framtiden, kommer Intel att förlora 50% av order från Apple i år och Det är bunden att vara final i framtiden. Alla beställningar från Apple kommer att gå vilse. Detta är utan tvekan dåliga nyheter för Intel. Branschen förutspår att marknadsandelen för Intel-processorer kommer att sjunka under 80% 2023.

"Apples självutvecklade processorserier baserat på armarkitekturen förväntas ha en betydande inverkan på Intels processor marknadsandel under det närmaste året." Digitimes rapporterade, "det förväntas att år 2021 kommer Intel att förlora nästan 50% av Apples order. I slutändan kommer Intel inte att få några beställningar från den här kunden baserat i Cupertino, Kalifornien. Källor säger att förlora Apples order kommer att förlora 10% Av marknadsandelen, medan AMDs processorns marknad kommer aktien att fortsätta att förbli på 10%, och Intels andel av den bärbara datormarknaden kan sjunka under 80% år 2023. "

Intel verkar ha insett effekten av Apple Silicon, en processor utvecklades oberoende av Apple, på sin verksamhet. Det har genomfört flera marknadsföringskampanjer för Mac, kraftigt främjande av jämförelsen av bärbara datorer som är utrustade med Intel-processorer med Macs som drivs av Apples egna processorer. Mer överlägsenhet.

Enligt Bloomberg News testar Apple avancerade Apple Silicon-processorer, som har upp till 32 högpresterande kärnor och 128 grafikkärnor, som kommer att användas i nästa generation av Mac.