Hem > Nyheter > MediaTek Intel går samman för att komma in på 5G-datormarknaden och få marknadsoptimismen

MediaTek Intel går samman för att komma in på 5G-datormarknaden och få marknadsoptimismen

MediaTek släpper världens första 5G-system-på-ett-chip (SoC) på eftermiddagen den 26. Men kvällen före i går tillkännagavs att det skulle samarbeta med Intel för att introducera de senaste 5G-chips på viktiga marknader för konsument- och affärsnotisböcker (NB). Internationella tillverkare Dell och Hewlett-Packard förväntas bli de första företagen att anta, och terminalprodukter förväntas bli noterade i början av 2021.

Det är första gången de två parterna samarbetar. Eftersom Intel har en mycket hög marknadsandel på notebook-marknaden kan MediaTeks samarbete med den också betraktas som att öppna ett nytt slagfält för sina egna icke-mobiltelefonapplikationer. Nyheten om Lido inspirerade också MediaTek att hoppa 2,15% på Taiwan aktiemarknad till NT $ 427,5.

General Manager Chen Guanzhou sa att MediaTeks utveckling av 5G-modemchips för persondatorer kommer att arbeta med Intel för att främja popularisering av 5G över hem- och mobilplattformar. 5G kommer att inleda en ny era av databehandling av personuppgifter. Den här gången samarbetade vi med industriledaren Intel för att lyfta fram 5G-teknikstyrkan för MediaTek på den globala marknaden. Genom denna starka allians kan konsumenterna uppleva snabbare surfning på webben, titta på strömmande media och njuta av videospel på persondatorer. MediaTek kommer att uppnå mer än fantasifulla innovationer genom 5G.

Gregory Bryant, Intels verkställande direktör och chef för kundenhetens affärsenhet, sa att 5G förväntas öppna en ny nivå för datoranläggning och nätverksanslutning och kommer att förändra vårt sätt att interagera med världen. Samarbetet mellan Intel och MediaTek kombinerar ingenjörsexperter med djup teknisk systemintegration och nätverksanslutning för att arbeta tillsammans för att föra nästa generation av världens bästa persondator till 5G-upplevelsen.

MediaTek påpekade att utvecklingsbasen för det nya 5G-modemchipet för persondatorer är det tidigare släppta 5G-chipet Helio M70, som också är en nyckelkomponent i MediaTeks första våg av 5G flaggskeppssmartphone SoCs.

MediaTek har länge varit engagerat i utvecklingen av 5G-teknik, aktivt deltagit i formuleringen av 5G-standardisering i internationella organisationer och arbetat med industriledande partners för att bygga ett 5G industriellt ekosystem. Detta samarbete med Intel kan också betraktas som MediaTeks främjande av 5G universellt ledarskap inom flera konsumentområden som mobila enheter, hem och fordonsmarknader.