Hem > Nyheter > Sony CFO: Rädsla för att epidemisituationen kan kompensera för en positiv bildsensorverksamhet

Sony CFO: Rädsla för att epidemisituationen kan kompensera för en positiv bildsensorverksamhet

Enligt Nikkei News höll Sony nyligen en finansiell rapportering. Sonys finansdirektör Shiji Yushu sa att Sonys bildsensorverksamhet har en stark efterfrågan, men är orolig över att den nya lunginflammationen av coronavirus kommer att påverka produktionen.

Det är underförstått att Sony tidigare höjde sitt mål för bildsensorförsäljning för detta år till 940 miljarder yen från de tidigare uppskattade 890 miljarder yen, en ökning med 32% från året innan. Shiji Yushu påpekade att produktionsökningsplanen för bildsensorn fortskrider som vanligt och utrustningen är för närvarande i full kapacitet.

Men samtidigt är han också orolig för att den nya pneumoniepidemin för coronavirus kommer att ha störst inverkan på produktionen av smartphonebildsensorer och modulära delar: "När det gäller spridningen av viruset kan vi inte förneka att den kan leverera kedjan har haft en enorm inverkan. Om saker och ting går värst kommer den negativa effekten av denna epidemi att kompensera för ökningen av prestationsförväntningarna i år. "

Det rapporteras att Sonys fyra fabriker i Jiangsu, Guangdong och Shanghai kommer att skjuta upp återupptagandet av arbetet till 10 februari. Dessa fyra fabriker producerar främst TV-apparater, kameror och andra produkter.

Sony sade att det inte kunde exakt bedöma effekterna av utbrottet på bildsensorverksamheten. Nikkei News påpekade att med tanke på att Sony för närvarande producerar 50% av bildsensorer i bildindustrin och 70% av bildsensorer inom smartphonesektorn, är det säkert att den uppskjutna produktionen av Sony-bildsensorer kommer att få en kedjereaktion i avbildningen och mobiltelefonindustrier.