Hem > Nyheter > Transaktionsbeloppet är så hög som 20,8 miljarder US-dollar! CVC föreslår att köpa Toshiba från marknaden

Transaktionsbeloppet är så hög som 20,8 miljarder US-dollar! CVC föreslår att köpa Toshiba från marknaden

CVC Capital Partners, ett globalt private equity-företag, föreslår att köpa Toshiba för mer än 20 miljarder dollar och delist.


Nikkei Asian Review rapporterade att Toshiba VD och president Nobuaki Kurumatani sade att företagsledare kommer att diskutera CVC-förslaget vid ett styrelsemöte senare idag.

Det rapporteras att budet med CVC är 30% premie till Toshibas nuvarande aktiekurs. Baserat på tisdagens slutkurs kommer värdet av transaktionen att vara nära 2,3 biljoner yen (20,8 miljarder dollar). Dessutom överväger CVC också att rekrytera andra investerare att delta i förvärvet.

Toshiba uppgav i ett uttalande onsdagen att bolaget mottog ett preliminärt förslag på tisdag och kommer att "begära CVC för ytterligare förtydligande och allvarlig övervägning."

Toshiba har under de senaste åren lidit av skandaler och drabbats av stora förluster, och rättigheter för rättigheter har fortsatt att främja reformer. Om det beslutar att delist, kommer Toshiba att bli ett av de få exemplen på Japans företagssektor som lämnar den offentliga marknaden för att undvika aktieägares granskning.

Enligt rapporten kommer CVC att diskutera relevanta villkor med Toshibas ledningsgrupp, som kommer att överväga om förslaget kommer att gynna sina aktieägare innan de fattar ett beslut. Kurumatani är den första VD som hyrs utifrån på 53 år. Han har fungerat som vice ordförande i Sumitomo Mitsui Financial Group och VD för CVC Japan.

Om det kan få godkännande av lagstiftning, planerar CVC att initiera ett övertagande erbjudande. Enligt den lag som genomförts förra året måste finansministeriet granska transaktionen i förväg. Lagen ställer strängare granskning på utländska investeringar i företag i känsliga områden som kärnteknik. Om transaktionen lyckas, den enormaste smärta som den japanska företagsjätten har upplevt framför allmänheten kommer att sluta.